Kerstmarkt Vaarderhoogt in Soest 2023

Gepubliceerd op 15 november 2023 om 14:17

Ik stond afgelopen 11 t/m 14 november op de gezelligste kerstmarkt in Soest! In het tuincentrum Vaarderhoogt waar nu van 11 november t/m 23 decenber de Warme Witte Winter Weken is gebouwd met leuke kersthuisjes met iedere 4 dagen andere winkeltjes erin, Levende kerststal met echte dieren, Henk de Houthakker waar je lekker bij een warm vuurtje je eigen broodje kan bakken, het smulplein waar je heerlijke winterse lekkers kan halen namelijk oliebollen, poffertjes, broodje worst, chocomel met slagroom en gluhwein. 

Ik stond dit jaar voor de 1ste keer in een kersthuisje met mijn handgemaakte kaarsen en houtwerk.

Ik heb het kersthuisje zo ingericht alsof het echt mijn winkeltje is. En heb het met veel enthousiastme allemaal een leuk plekje gegeven met al mijn handgemaakte en creatieve kadootjes.

Dag 1 in het kersthuisje

Zaterdag 11 november begon helaas met veel regen en af en toe kwam de zon te voorschijn.

De kersthuisjes waren voor de verkoop open van 10:00-17:00uur. En de entree is gratis!

In de ochtend was ik nog lekker bezig met de handgemaakte kaarsen een mooi plekje te geven en de prijsjes erbij te zetten. Met op de achtergrond mijn muziek aan lekker aan het leuk inrichten van mijn winkeltje. Tegen een uurtje of 12:00uur was het al druk bij de kersthuisjes buiten.  En de zon was heerlijk aanwezig met een drukte van mensen. Ik heb nog een leuke impressie filmpje gemaakt voordat het echt druk werd in mijn kersthuisje.

Jeetje wat was het een drukke dag vandaag! Veel mensen gezien en goed verkocht! Veel leuke verhalen en gesprekken gehad met de mensen die in mijn kersthuisje zijn geweest wat een top dag! Het is nu 16:45uur en dag 1 is bijna afgelopen. Het regent nu en bijna alle mensen zijn weg. De laatste mensen die nog in mijn kersthuisje staan betalen hun aankopen en gaan dan naar huis. Het is nu 17:00uur en ik pak mijn eigen tas en jas en zet de kachel uit in het kersthuisje en mijn verlichting zet ik ook uit en loop mijn kersthuisje uit en doe de deur op slot en zeg tegen iedereen fijne avond en tot morgen! 

Dag 2 in het Kersthuisje

Zondag 12 november begon de dag met een lekker zonnetje. Ik opende mijn deurtje van het kersthuisje en de kachel was al aan gedaan lekker warm en ik zet mijn tas achterin en trek mij jas uit en hang die aan de stoel. Ik opende mijn kersthuisje met "goeie morgen iedereen" en zetten mijn eigen lampjes aan voor een nieuwe en drukke zondag. Eenmaal dat het 10:00uur was werd het snel al drukker rondom de kersthuisjes en buiten. Heb nog snel even foto's en filmpjes gemaakt van wat er nog staat in mijn kersthuisje als herinnering voor mij en voor de klanten. 

Het is nu 13:00uur het is zo ontzettend druk in mijn kersthuisje dat er mensen in de rij staan om hun aankopen te kunnen betalen. Echt fantastisch vind ik het! Hier wordt ik nou gelukkig van dat mensen mijn handgemaakte kadootjes kopen voor hun zelf, familie en vrienden. Weer veel mensen gesproken over mijn werk en de mensen hun ervaring in mijn kersthuisje. Er zijn veel kaarsen verkocht en hebben een nieuwe eigenaar gekregen. Ik had voor de grap leuke en kleine Pikachu kaarsjes gemaakt. Maar die gingen vandaag heel snel weg. De kinderen vonden ze ontzettend leuk! Dus ik mag weer aan het werk om nieuwe te maken. En de vogelvoer potjes waren ook ontzettend in trek, ze vlogen het kersthuisje uit!

Vooral de kleine kaarsjes doen het goed. De kinderen speelde er mee alsof ze echt leefde en maakte zo hun eigen fantasie verhaaltjes was echt leuk om te zien. Nadat ze uit gespeeld waren gingen de kaarsjes naar mij om ze te betalen en de kinderen waren er blij mee. Het was weer een top dag! Veel mensen gezien en gesproken met hun verhalen en tips. Tussendoor nog lekker genoten van een oliebol met poedersuiker was echt heerlijk! 

 

Na weer een drukke dag gehad te hebben en ook veel bekende mensen heb gezien en gesproken is de dag voorbij gevlogen! Het is nu 16:45uur en dag 2 is bijna voorbij. Het regent nu en het waait een beetje. Bijna alle mensen zijn weg. De laatste mensen die nog in mijn kersthuisje staan betalen hun aankopen en gaan dan naar huis. Het is nu 17:00uur en ik pak mijn eigen tas en jas en zet de kachel uit in het kersthuisje en mijn verlichting zet ik ook uit en loop mijn kersthuisje uit en doe de deur op slot en zeg tegen iedereen fijne avond en tot morgen! 

Dag 3 in het kersthuisje

Maandag 13 november begon slecht en in de ochtend is er veel regen en wind. In de middag is er veel regen en harde windstoten opkomst wat deze maandag wel lang maakt want dan komen er weinig mensen naar de kerstmarkt. Ik dacht we maken het beste ervan vandaag! Ik opende mijn deurtje van het kersthuisje en de kachel was al lekker warm geworden. Ik zet mijn tas achterin en trek mijn jas uit en hang die aan de stoel. Ik opende mijn kersthuisje met "goeie morgen iedereen" en zetten mijn eigen lampjes aan voor een nieuwe dag. 

 

Het was wat fris en maakte een warme kop thee om rustig wakker te worden. Tussendoor maakte ik nog wat foto's en filmpjes voor mezelf en de leuke herinneringen.

En ja de regen kwam met bakken uit de lucht! De mensen vluchten de winkeltjes in of gingen naar de binnenafdeling naar binnen. Niet alleen de regen kwam maar ook de harde windstoten! Ik voelde het kersthuisje trillen en fluiten. De regen en de wind kwam om rond 15:00uur. Daarvoor heb ik nog een leuke foto kunnen maken van de voorgevel van het kersthuisje waar ik in zit. Toen was er heel even de zon en de lucht was blauw!

Het is nu 16:00uur en het was vandaag best rustig! Dat kwam vooral door de vele regen en harde wind. Ondanks dat toch nog leuk verkocht. Vanwege dat het zo rustig was heb ik zelf even kunnen rondlopen langs andere kersthuisjes en hun winkeltjes. Nog een goede tip gekregen van iemand die bij mij een grote kaars hebt gekocht die de mooie kaars liet zien aan iemand die mij kan helpen aan kaarsvet wat anders wordt weggegooid! Ik heb die mensen mijn visitekaartje gegeven en we houden contact mocht ik het komen ophalen. Echt super blij mee! Hiermee kan ik de kaarsen blijven recyclen en herbruiken. Om vervolgens ze weer te verkopen aan mensen die er blij mee zijn dat ik dit doe op deze manier en duurzaam bezig ben van herbruiken van oude materialen.

 

De tijd ging vandaag langzaam voorbij. Het is nu 16:45uur en dag 3 is bijna voorbij. Het is droog en rustig met de wind buiten. Bijna alle mensen zijn weg. De laatste mensen die nog in mijn kersthuisje staan betalen hun aankopen en gaan dan naar huis. Het is nu 17:00uur en ik pak mijn eigen tas en jas en zet de kachel uit in het kersthuisje en mijn verlichting zet ik ook uit en loop mijn kersthuisje uit en doe de deur op slot en zeg tegen iedereen fijne avond en tot morgen! 

 

Helaas en jammer dat morgen de laatste dag is dat ik in het kersthuisje zit.

Dag 4 in het kersthuisje

Dinsdag 14 november de dag begint droog en af en toe komt het zonnetje te voorschijn. 

Ik opende mijn deurtje voor de allerlaatste keer van het kersthuisje en de kachel was al aangezet en lekker warm geworden. Ik zet mijn tas achterin en trek mijn jas uit en hang die aan de stoel. Ik opende mijn kersthuisje met "goeie morgen iedereen" en zetten mijn eigen lampjes aan voor een nieuwe dag. 

 

De dag begon rustig en buiten waren de medewerkers van het tuincentrum druk bezig met een heftruck en een grote kerstboom van ongeveer 4 a 5 meter hoog. Die waren ze aan het opzetten in een grote en zware bak. Was best leuk om te zien hoe die mannen daar allemaal aan het werk waren.

 

Het is inmiddels 15:00uur geworden en heb al veel klanten gehad en veel verkocht. Veel meer dan gisteren. Veel kleine en grote kaarsen hebben nu een nieuwe eigenaar gekregen en mijn kersthuisje is al wat leeg geraakt. Helaas heb ik nog geen houten dierenplantenpot verkocht. Ze stonden alle dagen te shinen boven op de houten kisten met sommige met een plantje erin zodat de mensen wisten waarvoor je deze leuke houten dieren plantenpotten voor kan gebruiken.

 

En juist voor de kerst heb ik leuke houten rendier plantenpotten gemaakt voor buiten of binnen.

De tijd vliegt voorbij! Gelukkig was het vandaag nog wel wat drukker dan gisteren maar wat heb ik genoten van deze 4 dagen in het kersthuisje! Achteraf nu het voorbij is had ik nog wat langer willen blijven het liep zo goed en leuk. Het is nu 17:00uur en ik ben het kersthuisje helemaal aan het opruimen alle kleine kaarsen bij elkaar in een doos en grote kaarsen ook bij elkaar. Iedereen is nu ook hun kersthuisje aan het opruimen en helaas het regent hard buiten. Alle decoratie en kerstverlichting van de wanden eraf. En alles in de auto gezet. Het kersthuisje zit er nu wel saai en zielig uit. Heb nog een laatste foto gemaakt vanuit mijn kersthuisje met buiten de kerstboom die ze vandaag hebben opgezet met lampjes en kerstballen. Leuk om te zien. In de middag nog de organisatie bedankt voor deze gezellige dagen en iedereen nog een fijne avond en feestdagen gewenst. Alles is ingepakt en het huisje is leeg. Heb de kachel uitgezet en het deurtje voor de laatste keer op slot gedaan. Bedankt tuincentrum Vaarderhoogt voor deze leuke dagen Tot volgend jaar en fijne feestdagen!

Tot volgend jaar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.